Novinky

Čestr a přeštík s Františkem Kšánou

Cítit se "jako doma" respektive mít na návštěvě dobré přátele... I takhle lze charakterizovat páteční akci, oborový workshop s názvem Čestr a přeštík, kdy na slovo vzatí mistři svého oboru, mistři českého řeznictví, František Kšána a David Ciboch, seznamovali nejen naše studenty oboru Kuchař-číšník, ale i jejich rodiče s taji a kouzly práce s masem. Masem typu Čestr (český strakatý skot) a Přeštík (vepřové), obě kategorie premiové, unikátní. Opakovat, že sledovat oba borce při práci je neskutečný zážitek, kdy se poutavými reálnými zážitky a příběhy z praxe nešetří, je asi zbytečné. Kouzlo celé akce bylo navíc podtrženo úžasnými výrobky (topinky s tatarákem & všemožné typy steaků) připravenými našimi studenty pod supervizí obou již zmíněných mistrů pánů řezníků. Opět, chutnalo všem.